Üniversitemiz Sanayi İşbirliklerine Bir Yenisini Ekledi

Eyl 21

Eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerin yanında İlimizin ve Bölgemizin sorunlarına yapıcı çözümler üreten ve sürdürülebilir kalkınmaya destek veren Üniversitemiz, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile üniversite-sanayi işbirliğine yönelik protokol imzaladı.

Düzce TSO’da gerçekleşen imza töreninde, işbirliği protokolü Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır ve Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında Düzce’de faaliyet gösteren “İnşaat-Yapı Malzemeleri”, “Tekstil”, “Metal- Makine İmalat-Otomotiv”, “Gıda İmalatı”, “Orman Ürünleri” ve “Diğer Sektörler” başlığı adı altında sektörler ve 99 firma incelenecek.

Üniversitemizden 14 akademisyenin, Düzce TSO’dan 7 sanayi temsilcisinin yer alacağı ve 70-80 gün içerisinde bitirilmesi planlanan çalışmada, Düzce ili için her sektörün güçlü ve zayıf yönleri değerlendirilerek sektörlerin olası fırsat ve tehditlerinin neler olduğu tespit edilecek ve her sektörün sanayi envanteri ortaya çıkarılacak.

Bu çalışmaların iki yılda bir tekrarlanması ve sanayi envanter bilgilerinin güncellenmesi konusunda fikir birliğine varılan protokole göre yapılan tespitler sonucunda, Düzce iline en faydalı sektör belirlenerek oluşturulacak Organize Sanayi Bölgelerinde bu sektörlere yer verilecek.