Üniversitemiz EXPO 2016 Antalya’da Her Kesimden Katılımcının Takdirini Aldı

Eki 31

Üniversitemizin “Biyoçeşitlilik” teması ile yerini aldığı, dünyanın en önemli küresel organizasyonlarından olan EXPO 2016 Antalya Fuarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı ödül ve sertifika programıyla sona erdi.

Yüz yılı aşkın süredir devam eden, son dönem buluşların, yöntemlerin ve fikirlerin küresel bir buluşma noktası olan ve bu yıl Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya fuarına katılan Üniversitemiz, dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyişini sürdürerek yapmış olduğu çalışmaları yerli ve yabancı ziyaretçileriyle paylaştı.

Yedi gün süresince binlerce katılımcının ilgi odağı olan Üniversitemiz, Şehrimizin biyoçeşitliliği, Bölgemizin yaban hayatı ve Üniversitemiz bünyesinde geliştirilen Yığılca Arısı konulu çalışmalarıyla Expo 2016 Antalya Fuarı’nın gözde kurumlarından biri olmayı başardı.

Her yaştan katılımcıyı ağırlayan, gösteri ve fikir anlatımlarıyla fark yaratan Üniversitemiz standını, Uluslararası Çiçek Üreticileri (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da ziyaret edenler arasındaydı.

Geleceğin teminatı olan çocuklarımıza çevreyi, bilimi ve doğa hayatını sevdirmeyi amaçlayan Üniversitemiz,  yaban hayatında önemli yere sahip türlerden oluşan doldurulmuş hayvan çeşitlerini sergileyerek ziyaretçilere Bölgemizin yaban hayatını, biyoçeşitliliğini ve Yığılca ilçemize özgü arı ırkından elde edilen DAGEM balını anlattı.

Üniversitemiz fuar süresince “Biyoçeşitlilik” teması ile kurduğu stantta Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Keten, Bölgemizin yaban hayatına özgü örneklerini; DÜBİYOM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, Bölgemiz biyoçeşitliliğine yönelik yapılan çalışmalar sırasında elde edilen canlı türlerini;  DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele, DAGEM kapsamında üretilen bal, polen ve propolis gibi arı ürünleri hakkındaki bilimsel çalışma sonuçlarını; Herbaryum Uzmanı Serdar Aslan ise Bölgenin endemik bitki türü örneklerini ziyaretçilere sundular.

Yaklaşık sekiz aydır devam eden EXPO 2016 Antalya Fuarı’nın, 29 Ekim’de gerçekleştirilen ödül ve sertifika programına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde düzenlenen ve Ülkemizin ilk defa ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya’dan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”  diyerek konuşmasına başladı. Gerçekleştirilen birçok etkinlikle dünyanın çeşitli kültürlerinin bir araya getirildiğini dile getiren Faruk Çelik, EXPO ile tarımın ve doğanın geleceğine dikkat çekmek istediklerini söyleyerek tüm katılımcı ülke, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Katılımcı ülkelere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından EXPO 2016’da stant açarak destek veren üniversitelere ve stantta görev alan öğretim elemanlarına EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından sertifikaları verildi. Üniversitemizden Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akif Keten, DÜBİYOM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele ile Herbaryum Uzmanı Serdar Aslan’ın sertifikalarını aldığı program, verilen kokteylin ardından sona erdi.