Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giyerek Hekimlik Mesleğine İlk Adımlarını Attı

Kas 04

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Önlük Giydirme Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tıp Fakültemizin 21. dönem öğrencilerine yönelik düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şerif Demir, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, sağlığımızın korunmasını sağlayan, insanının yaşama hakkına hizmet eden hekimlerin kutsal ve zor bir görevi üstlendiklerini ifade etti.  Hekimlerin insan vücuduna müdahale etme bilgi ve yetkisine sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ataoğlu, bu sebeple hekimlerin çok iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tıp eğitiminde en temel unsurun insan olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, öğretim üyesi öğrenci ilişkini usta çırak ilişkisine benzeterek hekimlerin yetiştirilmesindeki önemli noktaların üzerinde durdu.

Tıp Fakültemizin yeterli fiziki koşullara, eğitim araç-gereçlerine ve nitelikli öğretim kadrosuna sahip olduğunu belirten Dekanımız öğrencilerimize hitaben, “Eğitim-öğretim başlangıcında sizlere önlük giydirerek hekimliğe aidiyet bilincinin oluşmasını ve bu bilinçle kendinizi geleceğe hazırlamanızı amaçlıyoruz. Bu size hem motivasyon ve başarı sağlayacak, hem de hekimliğe uyumunuzu artıracaktır. Biz sizlere önlüklerinizi bembeyaz giydiriyoruz. Sizin de önlüklerinize yaşamınız boyunca leke sürdürmeyeceğinize inanıyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, zor bir sürecin ardından hekimlik mesleğine adım atan öğrencilerimize Üniversitemizi tercih ettikleri için teşekkür ederek sözlerine başladı.

Rektörümüz, “Her kapısını çaldığınızda sizleri anne şefkatiyle karşılayacak bir Dekanınız var. Her dersinizde size ilgi gösteren, tüm bilgisini sizlerle paylaşmaya kararlı 130 kişilik bir akademisyen kadromuz var. 250’ye yakın uzman öğrencimiz ve asistanlarımız var.” diyerek öğrencilerimizin Üniversitemizle gurur duymaları için birçok sebepleri olduğunu dile getirdi.

Ailelere de seslenen Rektörümüz, 20 yıllık geçmişe sahip Tıp Fakültemizden mezun olacak öğrencilerimizin iyi bir insan ve hekim olarak yetişeceklerini söyleyerek onları bayrağına, vatanına ve milletine bağlı bir şekilde aileleriyle buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmasında fedakarca çalışan Tıp Fakültemiz öğretim üyelerine de yer veren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, uzmanlık öğrencilerini en iyi şekilde yetiştiren, Bölgenin üç basamaklı tek sağlık merkezinde görevlerini layıkıyla yerine getiren öğretim üyelerimize teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Konuşmaların sonrasında, önlük giydirme törenine geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin ve öğretim üyelerimizin elinden beyaz önlüklerini giyen Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, hekimlik mesleğine ilk adım atmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamış oldu.