Liseli Gençler Üniversitemizde

Ara 23

Düzce Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, üniversite eğitimini yerinde görmek ve kampüs yaşamıyla ilgili bilgi edinmek amacıyla Üniversitemize ziyaret gerçekleştirdi.

İki gün süresince devam eden ziyarette, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Barış Eser, Secaattin Uyar, Meryem Çakmak, Fatih Ayer, Mete Özkütük rehberliğindeki öğrenci grubu Üniversitemizin çeşitli fakültelerini yakından inceleme imkanı elde etti.

Programının ilk gününde öğrenciler, Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi’ni ziyaret etti.  Fakülte Sekreteri Yunus Emre Şen ve görevli asistanlar eşliğinde bölüm laboratuvarlarını gezen öğrenciler, öğrenim görmeyi hedefledikleri bölümler hakkında geniş çaplı inceleme imkanı buldu.

Öğrencilerin bir sonraki durağı, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi oldu. Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arif Özkan, Fakültemiz ve Bölümlerimiz hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Derslikleri ve laboratuvarları ziyaret eden öğrenciler, öğretim üyelerimiz ile birlikte deney yaparak üniversite eğitimini yakından görmüş oldular.

Gezi programının ikinci gününde Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’ni ziyaret etti. Öğrencilere eşlik eden Arş. Gör. Taner Atmaca, Eğitim Fakültesi ve Bölümleri hakkında bilgi paylaşımında bulunarak bölümlerin başarı sıralamaları ve puanları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Üniversitemiz Fen Edebiyat ve İşletme Fakültesi ile ziyaret programını tamamlayan  öğrenciler, kendilerine üniversite yaşamını yakından tanıma fırsatı veren Üniversitemize teşekkürlerini iletti.