Ara 23

Değerli Mensuplarımız,

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sürekli Eğitim Merkezi (MARKASEM) tarafından düzenlenecek olan TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği-Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Eğitimi ile ilgili detaylı bilgi aşağıda sunulmuştur.

Eğitime başvurmak için :  http://egitim.marka.org.tr/1512/

Amaç

1512 Teknogirişim Sermaye Destek Programı kapsamında uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda bu destekten yararlanabilmek adına gerekli olan proje döngüsü yönetimi eğitimini 1512 çerçevesinde vermeyi amaçlıyoruz.

Kimler Başvurabilir

Teknoloji ve yenilik odaklı girişim faaliyetinde bulunmaya aday,

Teknogirişim sermaye desteği çağrısında belirtilen nitelikleri taşıyan,

Üniversitelerin örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından mezun ya da üniversitelerin herhangi bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci ya da üniversitelerin herhangi bir yüksek lisans veya doktora programından mezun kişiler başvurabilir.

Eğitimin Süresi: 4 Gün

Eğitim Aşamaları: Söz konusu eğitim programı 3 aşamadan oluşacaktır. Eğitime katılacak kişi aşağıdaki aşamaları ve eğitim sonrası yapılacak çalışmaları yerine getirmek durumundadır.

1.            Eğitim Aşaması: 2 gün boyunca 1512 BİGG kapsamında proje nasıl yazılır, hazırlanır, önemli noktaları nelerdir sorularına cevap bulacağınız bir eğitim gerçekleştirilecektir.

2.            Coffee Talk Aşaması:Network oluşturma ve ilgili kurumun sunumundan oluşacak bir aşama gerçekleştirilecektir(Program başvurusu durumuna göre gerçekleştirilecektir..

3.            Teknik Yardım Aşaması:Projeler başvuru yapılmadan önce son kez uzmanlar tarafından gözden geçirilir ve başvuruya hazır hale getirilir.

Eğitim Aşamalarından Sonra Yapılacaklar: Yukarıda yer alan aşamalar tamamlandıktan sonra açık olan destek programına başvuru gerçekleştirilir ve Ajansa bilgi verilir. Söz konusu başvurunun sonucu alındıktan sonra Ajans tekrar bilgilendirilir. Proje başvurusu başarısız olmuşsa yapılan başvurudaki eksiklikler tespit edilerek sonuçlar analiz edilir.

Eğitime İlişkin Detaylar: Proje hazırlıklarını başlatmış olanlar öncelikli olarak değerlendirilecektir. Somut proje fikri olmayanlar kapsam dışıdır. Bu sebeple proje hazırlığının olgunluk durumu katılımcı olarak çağırılmanızda belirleyici etken olacaktır.

Bilgilerinize sunarız.