Orman Fakültemizin Konferanslar Serisi Başladı

Oca 02

Üniversitemiz Orman Fakültesi tarafından düzenlenen konferanslar serisinin ilki Fakülte Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Üniversitemiz Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Ambarlı programa konuşmacı olarak katıldı.

"Anadolu Bozkırlarının Biyolojik Çeşitliliği ve Koruma Durumu" başlıklı programa; Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Necmi Aksoy, Yrd. Doç. Dr. Akif Keten ile öğretim üyelerimiz iştirak etti.

Anadolu bozkırlarında yaptığı araştırma ve çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendiren Yrd. Doç. Dr. Didem Ambarlı, bilinçli şekilde arazi kullanmayı öğrenmek ve arazileri korumak için bu çalışmaların artırılarak devam etmesi gerektiği vurguladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarının önemine de değinen Ambarlı, “Doğanın korunamamasının en önemli nedenlerinden biri, etkin ÇED raporlarının yapılamamasıdır.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Didem Ambarlı; planlanan projelerin çevreye verebilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde, olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi ya da çevreye zarar vermeyecek ölçüde minimize edilmesinde teknoloji alternatiflerinin belirlenerek çalışmalara devam edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Amerika ve İngiltere’de çok geniş alanlarda yapılan alan izleme çalışmalarının önemli bilimsel veriler sunarak arazı kullanımındaki sürekliliği artırmaya yardımcı olduğunu ifade eden Ambarlı, Ülkemizde de uzun dönemli izleme programlarının hayata geçirilmesinin faydalı olacağını sözlerine ekledi.

"Anadolu Bozkırlarının Biyolojik Çeşitliliği ve Koruma Durumu" başlıklı konferans, Yrd. Doç. Dr. Didem Ambarlı’nın katılımcıların sorularını cevaplamasının ardından son buldu.