Rektörümüzden Basın Kuruluşlarına Ziyaret

Oca 11

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Düzce’de faaliyet gösteren gazeteler ile televizyon kuruluşlarını ziyaret etti.

Ziyarette Rektörümüze, Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş ile İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Vekili Murat Demir eşlik etti. Rektörümüzün basın kuruluşlarını ziyaret programı, Düzce Damla gazetesi ile başladı. Sonrasında Düzce Postası gazetesi ile Düzce’nin Sesi, Düzce Parantez ve Oxijen dergisi yayın organlarına sahip Oxijen Medya ziyareti ile devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın basın kuruluşları ziyaretinin bir sonraki durağı Düzce Pusula gazetesi oldu. Burası Düzce gazetesi, Düzce Objektif gazetesi ve Düzce Televizyonu ile devam eden program, Düzce Manşet gazetesi ve Öncü Radyo ve Televizyon kuruluşunu bünyesinde barındıran Öncü Medya grubu ziyareti ile son buldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren basın kuruluşlarının yöneticileri; Düzce’nin gelişmesi için her kesime önemli görevler düştüğünü belirterek kurumlar arası işbirliğinin önemini vurguladılar.

Ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, tüm basın kuruluşlarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak doğru ve tarafsız haberlerle toplumu aydınlatan gazetecilerin büyük fedakârlıklarla mesleklerini yerine getirdiğini ifade etti. Medya kuruluşlarının ülkelerin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına büyük katkılar sağladığını dile getiren Rektörümüz, İlimizin, Bölgemizin ve Ülkemizin her alanda gelişmesi ve kalkınması için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Eğitim-öğretimde nicelikten çok niteliğe önem verdiklerini belirten Rektörümüz, dengeli büyümek istediklerini ifade etti.  Üniversitemizin Ülkemizdeki 7. Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne sahip olduğunu söyleyerek bu durumun Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında bölgesel kalkınmaya yönelik önemli çalışmalara imza attığını belirten Rektörümüz, Üniversitemizin sağlık ve çevre alanında desteklenme başarısıyla bu çalışmaların meyvelerini toplamaya başladığını ifade etti. Bu kapsamda çevre alanında Üniversitemizin; atıkların geri dönüşümü ve endüstriye kazandırılması, sağlık alanında ise geleneksel ve alternatif tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Bitkisel ilaç ekstresi üretimi alanıyla ilgili bir projeyi hayata geçirmek istediklerinden söz eden Rektörümüz, içerisinde endemik türlerin yetiştirileceği, tıbbi aromatik ve süs bitkilerinin üretileceği, ziyaretçilerin de istifade edebileceği Botanik Bahçesini Üniversitemize kazandıracaklarını belirtti. Üniversitemizin fındık kabuğundan ekolojik boya ürettiğini dile getiren Rektörümüz, bu tür çalışmalarla Düzce’nin vizyonuna ve kimliğine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Üniversitemiz bünyesinde Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi’nin kurulduğunu söyleyen Rektörümüz, Merkezimizdeki 3 boyutlu yazıcılar ile Düzce’de kurulması planlanan Oyuncak Organize Sanayi Bölgesine, tasarımdan prototipe kadar birçok aşamada katkı verebileceklerinin altını çizdi. Rektörümüz bu topraklardan; milli, yerli ve evrensel oyuncak markasını çıkarmamız gerektiğine vurgu yaptı. Düzce Teknopark inşaatının başladığını da ifade eden Rektörümüz, Üniversitemizin yatırımları hakkında gelen sorulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında birçok ziyaret gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kamuoyunu bilgilendirme gibi büyük bir sorumluluğu özveriyle yerine getiren basın çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi. Basın kuruluşları ziyaret programı, başarı ve iyi niyet temennileriyle sona erdi.