Akçakoca’da 3. Açık Kapı Günü Gerçekleştirildi

Şub 15

Şeffaf ve katılımcı bir yönetim kültürü oluşturabilmek amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından Üniversitemizde ilk kez hayata geçirilen Açık Kapı Uygulaması, Akçakoca Yerleşkesinde de mensuplarımızdan yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zafer Akbaş ile Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu tarafından gerçekleştirilen 3. Açık Kapı Gününde, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm mensuplarımız, Üniversitemizle ilgili düşüncelerini, gözlemlerini, tespitlerini, eleştirilerini ve önerilerini paylaştı.

Açık Kapı Gününde Doç. Dr. Zafer Akbaş; Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’ten Mevlana Değişim Programı kapsamında Yüksekokulumuza gelen ve bahar döneminde eğitimine devam edecek olan Carkın Adılbekova ile 2015-2016 Akademik Yılı’nda Manas Üniversitesi’nde yine Mevlana Değişim Programı kapsamında iki dönem bulunan Yüksekokulumuz öğrencisi Akif Korkmaz’ı makamında kabul etti.

Üniversitemize ve Yüksekokulumuza dünyanın birçok ülkesinden eğitim almak üzere gelen yabancı öğrencilerimizin varlığından gurur duyduklarını ifade eden Doç. Dr. Akbaş, Avrupa'dan olduğu kadar Türki Cumhuriyetlerden de gelen öğrencilerin Yüksekokulumuzdan çok güzel anılarla ayrıldıklarını ve bazı öğrencilerimizin lisansüstü eğitimlerine devam etme arzusunda olduklarını dile getirdi.  Doç. Dr. Zafer Akbaş, öğrenci ve personel değişim programlarının, yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasında çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.

Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu ise öğretim elemanlarımızı makamında ağırladı. Yapılan karşılıklı görüşmelerde, öğrencilerimizin yapabileceği staj yerleri konusu ön plana çıktı. Staj sürecinin özel sektörde kalifiye insan gücünün oluşması açısından önemine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Faikoğlu, staj yapan öğrencilerden alınan geri bildirimlerin, Yüksekokulumuz Yönetimi ve akademisyenleri tarafından titizlikle değerlendirildiğini ve müfredatların bu maksatla güncellendiğini ifade etti.

Nitelikli insan gücünün Ülkemizin ve Bölgemizin kalkınmasındaki önemine de değinen Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, Yüksekokulumuzun sektördeki nitelikli ara eleman ihtiyacını karşıladığını ve bu durumdan da memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

Düzce Üniversitesi’nin, girişimcilik, yenilikçilik ve işbirlikçilik konularında öğrencilerde farkındalık ve farklılık oluşturduğunun altını çizen Faikoğlu, özgüvenli, kararlı ve girişimci nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.  Üniversitemizde bu önemli misyonları tüm öğrencilerimize yayacak, genç, dinamik ve akademik alt yapının bulunduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Seyda Faikoğlu, özel sektörle beraber hareket etmeye hazır olduklarını, bu konuda öğrencilerimizin ve akademik kadrolarımızın donanımlı ve istekli olduklarını vurguladı.

3. Akçakoca Açık Kapı Günü etkinliği, başarı ve iyi niyet temennilerinin paylaşılmasıyla sona erdi.