Üniversitemiz Milli Oyuncak Konseptinin Belirleneceği Çalıştaya Ev Sahipliği Yapıyor

Şub 17

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenlenen “Değerlerimiz Kültürümüz ve Çocuklarımız: Milli Oyuncak” başlıklı çalıştay, 20 Şubat 2017 Pazartesi günü, Üniversitemiz Rektörlük Çalıştay Salolunu’nda gerçekleştiriliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Üniversitemiz, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında milli ve yerli oyuncağın üretim süreci adım adım hayata geçiriliyor.

Onursal Başkanlıklarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim KILIÇASLAN ile Rektörümüz Prof. Dr. Nigar DEMİRCAN ÇAKAR’ın yapacağı çalıştayda, milli, yerli ve evrensel oyuncağın sahip olması gereken niteliklerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Çalıştayda; milli oyuncağın hangi değerleri aşılaması gerektiği, toplumsal cinsiyetin oyuncak seçimi üzerindeki etkisi, Türk kültürünün ayırt edici özelliklerinin oyuncaklara nasıl yansıtılabileceği, Türk mitolojisinden ilham alan oyuncakların nasıl olması gerektiği gibi konuların yanı sıra aile içi iletişimi güçlendiren oyuncağın özellikleri, milli bilincin kazandırılmasında ve milli kimliğin inşasında oyuncakların nasıl konumlandırılabileceği soruları ışığında milli oyuncak konseptinin belirlenmesi hedefleniyor.

Çalıştay kapsamında, 20-21 Şubat 2017 tarihlerinde, Üniversitemiz Rektörlük Binasında “Değerlerimiz, Kültürümüz ve Oyuncaklarımız” isimli sergi de ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır.

Çalıştaya ilişkin tüm bilgilere, millioyuncak.duzce.edu.tr internet adresinden erişilebilir.

Milli oyuncak süreci; nitelikleri ortaya konan milli oyuncağa ilişkin tasarımların sergileneceği Proje Pazarı etkinliği ve nihayetinde milli oyuncağın lansmanı ile devam edecek.