Nevruz Bayramı Mesajı

Mar 20

Türk geleneklerinin vazgeçilmezi olan Nevruz Bayramı, içerdiği güçlü anlamlarla, yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe verilen önemi anlatmaktadır. Türk'lerde M.Ö. 8’inci yüzyıldan beri kutlanan ve tabiatın canlanmasını ifade eden Nevruz, Orta Asya’dan Avrupa’ya uzanan bir coğrafyada birçok kültürün beraberce yaşamasına katkıda bulunan kültürel bir bayramdır.

Nevruz, zorlu bir kış mevsiminin ardından doğanın berekete dönüşmesine duyulan sevinci ve geleceğe dair beslenen ümitleri canlı tutarak, taze bir başlangıca, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır.

Düzce Üniversitesi olarak, baharın ilk günlerinde doğanın uyanmasıyla yetişen güzel bir Nevruz çiçeğinden ismini alan Nevruz Bayramı’nı kutlar; Nevruz’un, kültür coğrafyamızda yaşayan tüm insanların huzur içinde kardeşçe yaşamasına vesile olmasını dileriz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü