Üniversitemiz Bölgesel Kalkınma Odaklı Çalışmaların Tanıtım Programında Düzce Belediye Başkanımızı ve Belediye Meclis Üyelerini Ağırladı

May 17

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemizin “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında çevre ve sağlık alanlarında yapılan çalışmalara yönelik tanıtım programında;  Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Belediye Meclis Üyeleriyle bir araya geldi.

Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Belediye Meclis Üyeleri ve öğretim üyelerimiz katıldı.

Üniversitemizin başarıları ve akademik faaliyetleriyle ilgili bilgiler paylaşarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemizin; Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında sağlık ve çevre alanlarında destekleneceği müjdesinin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Yükseköğretim Kurulu’nun başlattığı projede 100 devlet üniversitesi içerisinden beş üniversite arasına girme başarısı gösteren Üniversitemizin, Kalkınma Bakanlığı ve YÖK ile yaptığı istişareler sonucunda çevre konusunda “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” alanının, sağlık konusunda ise “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanının belirlendiğini sözlerine ekledi.

“Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz, “Bölgemiz, tarımsal açıdan bereketli topraklara sahip. Fındık, pirinç, patates ve kivi gibi ticari anlam ifade eden ürünlerimiz var. Proje ile fındık başta olmak üzere, tarımsal atıkları katma değerli endüstriyel ürünlere dönüştürmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sağlık konusunda ise bölgenin zengin bitki çeşitliliği, arıcılık potansiyelinin varlığı ve ülkemizde geleneksel tıp alanında kümelenmiş bir merkez bulunmaması sebebiyle “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanının belirlendiğini söyleyen Rektörümüz, apiterapiden fitoterapiye, hipnozdan akupunktura kadar birçok uygulamayla bu alanda marka şehir olmak istediklerini vurguladı. Çiftçilerin ve turizmcilerin uzmanlık alanıyla ilgili eğitileceğini dile getiren Rektörümüz, ticarileşme potansiyeline sahip çalışmalarla sanayicileri buluşturmayı amaçladıklarını söyleyerek projenin bölgenin refahında artış sağlaması temennisinde bulundu.

Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sağlık ve çevre alanlarında ihtisaslaşma çalışmalarından dolayı Üniversitemizi tebrik etti. Projenin Düzce’nin gelişimi açısından büyük önem teşkil ettiğini belirten Keleş, çalışmaların bölgeye ekonomik katkı sağlaması için kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi ve destek olması gerektiğine dikkat çekti.  Proje eğitimleri için Belediyeye ait tesislerin Üniversitemize tahsis edilebileceği ve bu tesislerin tadilatı konusunda da destek olabileceklerini dillendiren Mehmet Keleş, projenin Düzce’nin kalkınmasına vesile olacağının altını çizdi.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce’ye ve bölgeye yönelik Üniversitemizin akademik çalışmalarının yer aldığı “Düzce’ye Değer” adlı kitabı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e hediye etti.