Rektörümüz Gürcistan Ivene Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi’nin 100. Kuruluş Yıldönümü Programına Katıldı

Şub 12

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Ivene Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında Gürcistan’a ziyaret gerçekleştirdi.

Kutlama programında konuşan Rektörümüz, “Köklü, saygın, çok değerli insanlar yetiştirmiş Ivene Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi’nin 100. Yıl kutlamalarına genç, dinamik ve girişimci Düzce Üniversitesi’nin Rektörü olarak katılmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. 100. Yılında büyük bir başarı, gurur ve gelişme çizgisi yakalayan, her yıl mensuplarına yeni ve farklı olanaklar sunarak uluslararası itibarını güçlendiren, saygın, seçkin ve köklü Ivene Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi’ni Düzce Üniversitesi’nin ve Düzce şehrinin tüm mensupları adına tebrik ediyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Üniversitemizin Gürcü Dili ve Edebiyatı alanında lisans eğitimi vererek ve ülkemizde bu alanda yüksek lisans eğitimi veren tek Üniversite olduğunu belirten Rektörümüz, Üniversitemizin bu özelliğiyle kültürü yaşatan, yeşerten ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Bu üniversiteden yetişen öğrencilerin Şota Rustaveli’nin eserlerinde yansıttığı birlik, beraberlik, dostluk, sevgi, sadakat, fedakarlık ve vatan sevgisi duygularını bir ömür boyu korumalarını diliyorum. Bu buluşma ile vesilesi ile dil, kültür ve kardeşlik üzerine daha fazla düşünebileceğimizi, daha fazla emek verebileceğimizi umuyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Gürcistan programı kapsamında Rektörümüz, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ve ülkemizin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan’ı da ziyaret etti. Rektörümüz, gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için Giorgi Margvelashvili ve Fatma Ceren Yazgan’a teşekkür etti.