“Yaşam Enerjisi” Sergisi Sanatseverleri Bekliyor

May 16

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran’a ait olan Çİ “Yaşam Enerjisi” adlı serginin açılışı, 22 Mayıs’ta Kıbrıs’ın Girne şehrinde sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Çin tıbbının temel prensipleri içinde yer alan bir kavram olarak son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan “Yaşam Enerjisi” yani “Çi” insanlar, bitkiler, hayvanlar, taşlar, ağaçlar, deniz, su ve dünya gibi akla gelen tüm biyodinamik varlıkların paylaştığı hayat enerjisi şeklinde ifade ediliyor. Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, “Yaşam Enerjisi” başlıklı sergisinde kendi bedeninden, ruhundan ve biçem dilinden dünyanın tüm varlıklarına sanatla bir köprü bağı kuruyor. Yaşamın, dünyanın aldığı tüm zararlar, Çİ enerjisini her geçen gün biraz daha azaltırken  “Yaşam Enerjisi” sergisi, sanat aracılığıyla dengesizliklere, ruhsuzluklara, yaralanmalara ruhsal bir dokunuşla yeniden hayat vermeyi planlıyor.

Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, “Yaşam Enerjisi” sergisinde; yaklaşık iki yıllık bir hazırlık sürecinde ortaya çıkan yeni resimleriyle birlikte, 24 Nisan- 02 Mayıs 2017 tarihleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin davetlisi olarak katıldığı Akademiada Uluslararası 8. Sanat Akademisi sırasında, Kıbrıs’ın çeşitli yerlerinde çekmiş olduğu fotoğraflarını da ilk kez sergileyecek.

Küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener’in üstlendiği ve Girne’de açılacak olan sergi; Prof. Dr. Doyran’ın yağlıboyaları, “Servi” serisinden triptik bir çalışma, fotoğraflar, kağıt işleri, yerleştirmeler ve karışık teknikte ürettiği üç boyutlu eserlerden oluşan disiplinlerarası bir seçkiyi sunuyor.

22 Mayıs Salı günü saat 19.00’da düzenlenecek kokteyl ile açılışı yapılacak olan “Yaşam Enerjisi” başlıklı sergi, 22 Mayıs-30 Haziran 2018 tarihleri arasında Art Rooms’ta sanatseverlere açık olacak.