Üniversitemizde Obezite Merkezi Açıldı

Ara 11

Bölgesine önemli sağlık hizmetleri sunan Üniversitemiz, çağımızın en büyük sağlık sorunlarından olan obeziteye karşı etkin mücadele yürütecek Obezite Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Hastanesi bünyesindeki Obezite Merkezi’nin açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, öğretim elemanlarımız, Hastanemiz çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başhekim Yardımcısı ve Obezite Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, gurur verici bir gün yaşadıklarını belirterek 2006 yılında Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda başladıkları obezite süreci hakkında bilgiler paylaştı. Merkezin kurulması sürecinde kendilerine destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay’a teşekkür etti.

Obeziteyi dünyada mevcut koşullar içerisinde en önemli sağlık sorunu olarak nitelendiren Prof. Dr. Pehlivan, bu mücadelenin süreç yönetiminde oluşturdukları ekibi tanıtarak emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Obezite Merkezi Programı’na aktif katılım gösterdiklerini ve Hastanemiz Obezite Merkezi’nin ilk 30 merkez arasında yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, Merkezin obezite hastalarına modüller şeklinde hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Multidisipliner ve davranışçı yaklaşımı benimsediklerinin altını çizen Prof. Dr. Pehlivan, bölgeye daha da kaliteli sağlık hizmeti sunmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Programda konuşan Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, ülkemizde yer alan 30 merkezden biri olan Obezite Merkezi’nin açılışını yaptıklarını belirterek bugünün Üniversitemiz ve Düzce için gurur verici olduğunu dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başta olmak üzere Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan ve ekibinin yoğun çabasıyla yürütülen sürecin Merkeze dönüştüğüne işaret eden Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Obezite Merkezi’nin bölgemize hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, güzel bir günde bir araya geldiklerini ifade ederek Aralık ayında birçok yeni birimi hizmete açtıklarını söyledi. Rektörümüz, Hastanemizin açtığı farklı merkezlerle bölgeye sunduğu sağlık hizmetleri için de ayrıca gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay liderliğinde Hastanemizde başarılı bir ekibin ve birlikteliğin olduğunu belirten Rektörümüz, iş huzurunun önemine dikkat çekti.

Sağlık hizmetlerinin, Üniversitemizin bölgeye açılan penceresi olduğunu ifade eden Rektörümüz, hekimlikte en önemli hususun ehliyet olduğunu dillendirerek Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan öncülüğündeki ekibin bu ehliyet ve liyakata sahip olduğunu söyledi. Dünyada obeziteden ölenlerin sayısının, açlıktan ölenlerin sayısından fazla olmasının düşündürücü olduğu değerlendirmesinde bulunan Rektörümüz, obeziteyle topyekün mücadelenin önemine değinerek bu hastalıkta sürdürülebilirlik kavramının da ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek hizmete açılan Hastanemiz Obezite Merkezi, dünyanın en büyük sağlık sorunlarının başında gelen obeziteye karşı önemli hizmetler yürütecek.