Üsküplü Betim Seyfullah’a Şifa Eli Üniversitemizden Uzandı

Haz 23

Üsküp’te yaşayan ve doğuştan genetik hastalığı olan 8 yaşındaki Üsküplü soydaşımız Betim Seyfullah’a, şifa eli Üniversitemiz Hastanesi’nden uzandı.

Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi ve Düzce Belediyesi işbirliği ile Mart ayında, Makedonya’daki zihinsel engelli çocuklara rehabilitasyon hizmeti veren bir merkeze malzeme desteği sağlandı. Üsküp’e giden heyette yer alan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a 8 yaşındaki Betim Seyfullah’ın sağlık durumu iletildi ve minik soydaşımıza şifa eli, Üniversitemizden uzandı.

Makedonya’dan ailesi ile Üniversitemiz Hastanesi’ne gelen Betim Seyfullah, önce Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’la buluştu. Rektörümüzle bir araya gelen Betim Seyfullah’ın mutluluğu görülmeye değerdi. Sonra Üsküplü hastamızın tedavisi için gerekli testlerin yapılması amacıyla işlemler başlatıldı.

Yapılan işlemlerin ardından Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve eşi Nursel Ay, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi ve Hastanemiz çalışanları,  Betim Seyfullah’ı ziyaret etti.

Minik hastamızla yakından ilgilenen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; genetik testlerin Makedonya’da yapılma imkanı bulunmadığı için Betim Seyfullah’ın genetik testlerinin Üniversitemiz Hastanesi’nde gerçekleştirileceğini ifade etti. Test ve teşhis masraflarının Üniversitemiz Hastanesi ve sponsorlar aracılığı ile karşılanacağını dile getiren Rektörümüz, Ülkemizin sosyal devlet olarak ve sağlıkta sosyal politikalar alanında ne kadar gelişmiş bir ülke olduğuna vurgu yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ise Betim Seyfullah’ın ailesinden hastalık süreciyle ilgili bilgiler alarak izleyecekleri test ve teşhis yöntemleriyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Üniversitemiz Hastanesi’nin genetik testleri yapma imkanına sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Balbay, tetkik ve tanı sürecinin kendilerine emanet olduğunu söyleyerek tüm test ve tetkiklerin titizlikle yürütüleceğini ifade etti.