Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde Özel Yetenek Sınavı Gerçekleştirildi

Ağu 16

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitim görmek isteyen öğrenciler, ön kayıt başvurularının sonrasında düzenlenen Özel Yetenek Sınavı’nda ter döktü.

YKS sınavı ve Özel Yetenek Sınavı sonucunda 40’ar öğrenci kontenjanının ayrıldığı Antrenörlük Eğitimi, Antrenörlük Eğitimi (İkinci Öğretim),  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ve Spor Yöneticiliği (İkinci Öğretim) bölümlerinde eğitim hakkı kazanmak isteyen öğrenciler, Üniversitemiz Stadyumu’ndaki Özel Yetenek Sınavı’nda zorlu bir rekabetin içine girdi.

Üniversitemizin sportif başarılarında lokomotif bir rol üstlenen Spor Bilimleri Fakültesi’ne, öğrencilerin ve milli sporcuların ilgisi yoğun oldu. 452 öğrencinin katıldığı ve 30 Metre Sürat Testi’nin uygulandığı Özel Yetenek Sınavı’nda 156 milli sporcu ve 5 engelli öğrenci de yerini aldı. Kıyasıya bir mücadele örneğinin sergilendiği Özel Yetenek Sınavı’nın sonuçlarına, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nin internet sitesinden ulaşılabilecek.