Yeni Öğrencilerimiz İçin Üniversitemizde Kayıt Heyecanı

Ağu 31

Tercih edilen üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Üniversitemizde, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğrenim hakkı kazanan öğrencilerimiz için kayıt heyecanı 3 Eylül 2018 tarihinde başlıyor.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı için 7 bine yakın öğrenci kontenjanı ayrılan Üniversitemizde,  2018 yılı YKS sonuçlarına göre lisans ya da ön lisans programlarımıza yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini elektronik veya şahsen müracaat ile gerçekleştirebilecek. Şahsen kayıtlar, Konuralp Yerleşkesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Öğrencilerimiz İçin İnternet Üzerinden Kayıt İmkanı

Elektronik kayıt (e-Kayıt) zorunlu olup öğrenciler, 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında “www.turkiye.gov.tr” web adresinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. E-Kayıt yaptıracak öğrencilerimiz, PTT şubelerinden alacakları e-devlet şifresiyle “www.turkiye.gov.tr” adresindeki “e-hizmetler” bölümünde yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite e-Kayıt” seçeneğini tıklayarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek. E-Kayıt işlemini gerçekleştiren öğrencilerimiz, Üniversitemizde herhangi bir kayıt işlemi yaptırmayacak ve Üniversitemize hiçbir belge getirmeyecek.

E-Devlet üzerinden kaydolan öğrencilerimiz; kayıt oldukları tarihten bir gün sonra “https://obs.duzce.edu.tr” adresinden öğrenci şifrelerini oluşturabilecek, 26 Eylül-26 Ekim 2018 tarihleri arasında kayıt yaptırdıkları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarımızın öğrenci işleri bürosundan öğrenci kimliklerini teslim alabilecek.

İlgili Merkezlerimizde Şahsen Kayıt Yaptırması Gerekenler

Herhangi bir nedenle e-Kayıt işlemini gerçekleştiremeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, Üniversitemize gelerek kayıtlarını şahsen yaptırabilecek.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi; Heykel, Müzik ve Resim Bölümü ile Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki programlara yerleşerek eğitim hakkı kazanan öğrencilerimiz,   e-Kayıt yaptıramayacak olup Üniversitemize gelerek şahsen kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İlk ve Acil Yardım Programını kazanan adaylar ayrıca; kayıt için gereken belgeler ile birlikte tam teşekküllü Devlet veya Üniversite Hastanelerinden alınmış sağlık kurulu raporlarını da şahsen kayıt esnasında teslim edecek.

Kayıtlar İçin Gerekli Belgeler

Öğrencilerimizin 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında şahsi olarak;

• Lise diplomasının aslı veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin aslı,
  • 2018 YKS Sonuç Belgesinin internet çıktısı,
  • Fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • 6 adet 4.5x6 ebadında son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
  • 1 adet A-4 ebadında büyük beyaz zarf ile 6 TL’lik posta pulu,
  • Ön Kayıt Formu,
  • 29 yaşından büyük erkek adayların “Askerlikle İlişkisi Yoktur” belgesiyle,

İlgili kayıt yerlerine müracaatları halinde işlemleri gerçekleştirilecektir.

Ön Kayıt Formu ve Öğrenim Ücretinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Gerek elektronik kayıt gerekse şahsen kayıt yaptıracak tüm öğrencilerimizin Ön Kayıt Formu’nu doldurmaları gerekmektedir. Ayrıca II. öğretim programlarına yerleşen öğrencilerimiz, ders kaydını yapmadan önce öğrenim ücretini, 18-21 Eylül 2018 tarihleri arasında öğrenci numarası ile Ülkemizdeki Halk Bankası şubelerinden yatırabilecek.

Terminalden Ulaşım Hizmeti

Şehir dışından Üniversitemize şahsen kayıt işlemi yaptırmaya gelecek öğrencilerimiz için Düzce Otobüs Terminali’nden kayıt tarihleri süresince sabah 10.00 ve öğleden sonra 14.00 saatlerinde Üniversitemiz Konuralp Yerleşkesi’ne otobüs ile ulaşım hizmeti sunulacak. Kampüs’ten de 12.00 ile 16.00 saatlerinde öğrencilerimizin otobüs terminaline geri dönüşü sağlanacak.