Üniversitemiz Yeni Akademik Yılda da Düzcelileri Konuk Etmeyi Sürdürüyor

Eyl 27

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından üniversite-şehir bütünleşmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen  “Açık Kampüs” uygulaması, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda da gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Halkın Üniversitemizi daha yakından tanımasına imkan sağlamak amacıyla başlatılan Açık Kampüs uygulamasında Üniversitemiz, Düzcelileri konuk etmeyi sürdürüyor. Açık Kampüs uygulaması için Anıtpark Meydanı’ndan Üniversitemize ait araçlarla Konuralp Kampüsüne gelen vatandaşlarımız, çeşitli birimlerimizi ziyaret etti.

İlk olarak Üniversitemiz Hastanesi Dr. Talat Bahçebaşı binasını ziyaret eden vatandaşlarımız, Başhekim Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ile de bir araya geldi. Düzce halkını ağırladıkları için memnun olduklarını belirten Prof. Dr. Balbay, Hastanemizin yeni binası ve sağlık hizmetleri hakkında bilgiler paylaştı.

Daha sonra Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezine (DÜBİT) uğrayan ziyaretçilerimiz, DÜBİT’in sunduğu hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldu. DÜBİT uzmanlarımız, Tarım Bakanlığı “Tarımsal Amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Yeterliliği” belgesine sahip, TÜRKAK tarafından akredite edilen Merkezimizin bölge insanına yönelik birçok analiz hizmeti verdiğini vurguladı.

Üniversitemizin kapılarını halka açtığı ve kendilerine gösterdiği ilgi için teşekkür eden vatandaşlarımız, bu uygulama sayesinde üniversitelerini daha yakında tanıma imkanı yakaladıklarını belirterek bilim yolunda akademisyenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diledi.