Üniversitemiz Akademik Başarılarını Sürdürüyor

Eyl 28

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından üniversitelerin 2018-2019 Türkiye Genel Sıralaması yayınlandı. Üniversitemiz sıralamalarda başarısını devam ettirdi.

Makale, atıf, bilimsel doküman sayıları, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi göstergelere göre hazırlanan sıralamalarda Üniversitemiz, adından söz ettirdi. 2006 yılında kurulmuş devlet üniversiteleri arasındaki birinciliğini sürdüren Üniversitemiz, Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında ise 108 devlet üniversitesinin arasında 43. sırada yer alarak yine ülkemizdeki en iyi ilk 50 üniversite arasında yerini aldı.

Nitelikli öğretim kadrosu, dinamik üniversite anlayışı, katma değerli bilimsel çalışmaları ve bölgesel kalkınmaya olan katkıları ile Üniversitemiz, kazandığı akademik başarılarla birlikte değer üretme odaklı çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek.