Üniversitemiz 1. Ödüllü ELO Satranç Turnuvasına Ev Sahipliği Yaptı

Eki 17

Üniversitemiz ve Türkiye Satranç Federasyonu Düzce İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Düzce Üniversitesi 1. Ödüllü ELO Satranç Turnuvası” oynanan final turları sonrası gerçekleştirilen ödül töreni ile tamamlandı.

Üniversitemiz Konuralp Yerleşkesi Sosyal Tesisler binasında düzenlenen ve satranç severler tarafından yoğun ilginin olduğu turnuva beş farklı kategoride gerçekleştirildi. Turnuvada Adıyaman’dan Edirne’ye, Denizli’den Çorum’a 22 farklı ilden 362 satranç sporcusu yarıştı. Organizasyonun açılışında konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Üniversitemizin 1. Ödüllü ELO Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yaptığı için memnuniyetini ifade etti. Satranç sporunun önemine vurgu yapan Prof. Dr. İlhan Genç, bu sporun çocukların ve gençlerin düşünme, akıl yürütme ve strateji geliştirmesine katkı sağladığına dikkat çekti. Ailelerin çocuklarını satranç sporuna teşvik etmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Genç, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. İlhan Genç, daha sonra büyük satranç ustası GM Kıvanç Haznedaroğlu ile açılış hamlesini yaparak turnuvayı başlattı. Turnuva organizasyonu, iki gün boyunca bir taraftan maçlar, diğer taraftan çeşitli etkinlikler ile devam etti. GM Kıvanç Haznedaroğlu  “Veliler ile satranç üzerine bir söyleşi” ve ”simultane maç” etkinliği gerçekleştirdi.

Zorlu ve çekişmeli geçen maçların ardından her bir kategoride dereceye giren sporculara kupa, madalya ve nakdi ödüller Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç’in katıldığı törenle sahiplerine takdim edildi. Ödüller Prof. Dr. İlhan Genç, Turnuva Direktörü Doç. Dr. Ayhan Aytin,  Turnuva Başhakemi Mehmet Eşmekaya, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Tahir Güney ve Turnuva Direktör Yardımcısı Hüsnü Parlak tarafından takdim edildi.

Düzce Üniversitesi 1. Ödüllü ELO Satranç Turnuvası, ödül töreninin ardından toplu resim töreni ile sona erdi.

Ayrıntılı bilgilere duzce.tsf.org.tr internet adresinden ulaşılabilir.