12 Kasım 1999 Düzce Depremini 19. Yılında Anıyoruz

Kas 12

Şehrimiz, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi ile tarihinin en acı felaketlerden birisini yaşamıştır. Bu doğal afet sonucunda binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır.

Ülkemizin büyük bir bölümünün üçüncü jeolojik zamanda oluşmasının bir sonucu olarak bu tür tektonik olayların yaşanması bilimsel bir gerçektir. Bu gerçeklikten yola çıkarak biz de “Deprem öldürmez, bina öldürür.”  anlayışıyla Üniversite olarak depremin etkilerini en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda Üniversitemizde “Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulmuş ve her yıl gerçekleştirilen “Düzce Deprem Çalıştayları” ile şehrimizde deprem bilincinin oluşmasına önemli katkılar sağlanmaktadır.

Depreme karşı en önemli tedbirin depreme dayanıklı binalar inşa etmek olduğunu vurguluyor, ülkemizde yaşanan depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü