Öğrencilerimizden Kök Hücre Bağışı İçin Anlamlı Etkinlik

Kas 29

Üniversitemiz Kök Hücre Topluluğu ve Tıp Fakültesi öğrencileri, lösemi ve kan hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmak ve kök hücre bağışına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Lösemi hastalığının tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu ve bulaşıcı olmadığını belirten öğrencilerimiz, lösemi hastalarının kendilerini korumak için kullandıkları yüz maskelerini takarak ve hazırladıkları pankartları açarak lösemiye dair önyargıları yıkmaya çalıştı.

Kızılay’ın broşürlerini dağıtan ve yaklaşık 300 öğrenciye kök hücre bağışının önemini ve aşamalarını anlatan öğrencilerimiz, toplumun bu hastalıklara karşı çekincelerini yenmesine destek olduk oldu. Merak edilen soruları yanıtlayan Kök Hücre Topluluğu ve Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, kök hücre bağışına dair bilgilendirmede bulundu.