Mevlana Haftası Mesajı

Kas 30

Hem yaşayışı, hem eserleri hem de asırlar ötesine geçen öğretileriyle gönül dünyamızı aydınlatan Hz. Mevlâna, yaratana gönül veren, bütün dünyadaki varlıkları yaratandan ötürü seven, bizlere de sevmeyi ve affetmeyi öğreten bir aşk piridir.

Savunduğu düşüncelerle ve sürdüğü mütevazı yaşam tarzıyla asırlar boyu insanlığa ışık tutan yüce şahsiyet Hz. Mevlana, Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli tasavvuf düşünürlerinden birisi olmasının yanı sıra tüm insanlığı da kendisine hayran bırakmayı başarmıştır.

Kibir, şiddet, nefret ve savaşlardan arındırılmış bir dünya için yüzyıllar öncesinden tüm insanlığa seslenen Hz. Mevlana’nın sevgi ve hoşgörüye dayalı hayat felsefesini kendisine misyon edinen Üniversitemiz, erdemli insanlar yetiştirmek amacıyla ülkemizde ilk defa “Sevgi Dersini” müfredatına alarak O’nun yücelttiği barış ve kardeşlik meşalesini gururla taşımaktadır.

Düzce Üniversitesi olarak; dünya ölçeğinde terör olaylarının yaşandığı günümüzde tüm insanlığın, Hz. Mevlana’nın sevgi anlayışına daha sıkı sarılması gerektiğini düşünüyor, bu toprakların yetiştirdiği ender şair, düşünce adamı ve mutasavvıflardan olan Hz. Mevlana Celaleddin Rumi’yi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü