Engelliler Günü Mesajı

Ara 03

Engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılarak, yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla 3 Aralık, “Dünya Engelliler Günü” adıyla kutlanmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın, yaşam koşullarını iyileştirmesi, gündelik hayatta karşılaşabilecekleri sorunların giderilmesi, toplumumuzun tüm fertleriyle eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve toplumda aktif roller üstlenmesi için hepimizin önemli sorumlulukları bulunmaktadır.

Düzce Üniversitesi olarak, hepimizin birer engelli adayı olduğu bilinciyle, engelli kardeşlerimize hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini düşünüyor, engelsiz yaşam alanlarında, toplumla iç içe, tüm engelli vatandaşlarımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürdürmelerini temenni ediyoruz.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü