Öğretim Üyemizin TÜBİTAK Proje Performans Ödülü Başarısı

Ara 04

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Büyüksarı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Türkiye'de Yetişen Bazı Ağaç Türlerinin Önemli Mekanik Özelliklerinin Mikro-Mekanik Yöntemlerle Belirlenmesi ve Standart Test Sonuçları ile Karşılaştırılması” başlıklı 112O815 nolu TÜBİTAK-COST projesi, TÜBİTAK-Tarım Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TÜBİTAK Proje Performans Ödülü almaya hak kazandı.

Proje kapsamında; 2 yüksek lisans tezinin tamamlandığı, elde edilen bulgularla SCI kapsamındaki dergilerde 7 adet bilimsel makalenin yayınlandığı ve 9 adet uluslararası kongrelerde sözlü bildiri sunulduğu ifade edildi.

Üniversitemiz Yönetimi ve Orman Fakültesi Dekanlığı, Prof. Dr. Ümit Büyüksarı'yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.