Sanat Eleştirmeni Beral Madra Öğrencilerimizle Buluştu

Ara 19

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen Resim Bölümü Karışık Teknik Konuşmalar Serisinin 5.’sinde Sanat Eleştirmeni Beral Madra, “Görsel Sanatta Hakikat Manifestoları” başlıklı konferansı ile öğrencilerimizle bir araya geldi.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Beral Madra, hakikat ile gerçek kelimelerinin birbirinden farklı olduklarına değinerek çoğu zaman bu iki kavaramın birbirleri ile karıştırıldığını söyledi.

Beral Madra, “Sanatçı ürettiğiyle bir kitleye ulaşıyor, kitle siyaseti etkiliyor. Siyaset ekonomiyi etkiliyor, ekonomi sanatçıyı etkiliyor, sanatçı ise görsel üretimi etkiliyor.” şeklinde konuştu. Tarihsel görsel üretim sürecinden söz eden davetli konuşmacı, modern görsel üretim ve post modern görsel üretimin çağdaş görsel üretimi oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Sanatçı tarafından üretilmiş olan ilişkisel estetik imgeleri neden toplumun okuması gerektiğini, “Hakikat ve post hakikat arasında gidip gelen, zihinsel ve duygusal süreçleri bir şekilde iyileştirmek için bu imgeleri toplumun okuması gerekir.” sözleriyle açıklayan Beral Madra, böylece toplumun toplumsal tartışmalara katılabileceğini, bu imgeler yoluyla yeni yorumlar ve anlayışlara ulaşabileceğini ifade etti.

Konferansta, sanatta hakikat ile uğraşan ve bu konuda çalışmalar yapan ünlü düşünürlerin fikirlerini örneklerle anlatan Beral Madra’ya, konferansın sonunda Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Yıldız Doyran tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.