Meslek Yüksekokulu Bursu

Ara 25

Değerli Öğrencilerimiz,

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemekte olduğunu bildirmiştir.

Meslek Yüksekokulu Bursu, Türkiye’deki meslek yüksekokullarının belirli bölümlerinde okuyan öğrencilerin Amerika’da “Community College” adı verilen yükseköğrenim kurumlarında bir yıl ders almalarını ve bir yılın sonunda Türkiye’ye dönmelerini amaçlamaktadır.

2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi’nden itibaren geçerli olacak bursun son başvuru tarihi 16 Ocak 2019’dur.

Burs kapsamına giren ana alanların; Bilgi Teknolojisi, İşletme ve Yönetim, Kamu Güvenliği, Medya, Okul Öncesi Eğitim, Turizm ve Otelcilik, Uygulamalı Mühendislik ve Ziraat olduğu ifade edilmektedir. Bu alanların alt dallarının, web sitesinde burs programına ait sayfada yer aldığı bildirilmiştir.

Detaylı bilgiye https://fulbright.org.tr/burs/8/Meslek-Y%C3%BCksekokulu-%C3%96%C4%9Frenim-Bursu   internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.