Üniversitemiz Hastanesi Kalitesini Bir Kez Daha Tescilledi

Ara 28

Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı’nca 3 günlük denetime tabi tutulan Üniversitemiz Hastanesi,  100 üzerinden  91.58 puan alarak hizmet kalitesini bir kez daha tescilledi.

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, 2011 yılından bu yana  devam eden kalite yolculuğuna sürekli gelişim ve iyileştirme sürecinden geçerek emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.   Hasta ve çalışanlarına her zaman daha iyisini sunma hedefinde olan Hastanemiz;  18-19-20 Aralık 2018 tarihlerinde Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı  tarafından, Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) Versiyon 5 rehberine göre dış değerlendirmeye tabi tutuldu.

Bakanlık tarafından görevlendirilen 5 kişilik denetim ekibi Hastanemizi; Kurumsal Hizmetler, Hasta ve Çalışan Odaklı Hizmetler, Sağlık Hizmetleri ve Destek Hizmetleri olmak üzere toplam 37 bölüm ve 454 standart üzerinden sahada değerlendirdi.  Geçtiğimiz yıl sadece 27 Bölüm 77 standarttan değerlendirilen Hastanemiz,  bu yıl tüm alanları kapsayan doküman ve uygulama bazlı bir değerlendirmeden geçirildi. Değerlendirme sonucunda 91.58 kalite puanı alan Hastanemiz; sağlıkta, kalitede ve verimlilikte bölgemizde iyi düzeyde olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Hastanemizin; 2011 yılında eski Başhekimimiz merhum Dr. Öğr. Üyesi Talat Bahçebaşı döneminde başlayan kalite yolculuğunu, her geçen yıl bir adım daha öteye taşıdığına ve gelişim gösterdiğine  dikkat çeken Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay,  2018 yılı Sağlık Bakanlığı değerlendirmesini de başarıyla tamamlamış olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Hastanemizin her kademesinde kalite bilincinin sağlanması adına özenle çalışıldığına vurgu yapan Prof. Dr. Balbay;  değerlendirme  sonucunun  kalite politikası ve hedefleri doğrultusunda  en iyi hizmeti vermek için çalışan kurumumuzun motivasyonunu daha da arttırdığını kaydetti. Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, açıklamasını “Süreklilik ve  ekip işi olan kalitenin, kurum kültürü olarak oturtulmasında Hastane Yönetimimiz ve birim sorumlularımız başta olmak üzere  her bir personelin çok büyük emeği bulunmaktadır. Kalite değerlendirimesinde katkısı olan tüm çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Her daim kurumumuza desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başta olmak üzere geçmişten günümüze emeği geçen yönetici ve çalışanlara Başhekimlik adına ayrıca teşekkür ediyorum. “ ifadeleri ile sonlandırdı.