Öğrencilerimiz Milyon Liralık Cihazı Kendileri Tasarlayıp Üretti

Oca 22

Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Enes Uludağ, Rüstem Satı, Ercan Atar, İrem Yalçın ve Emre Kurt, bölümlerinin laboratuvarlarını kullanarak hazırladıkları bitirme projesi ile piyasada CNC Router olarak bilinen, sanayide çok kullanılan, bilgisayarla kontrol edilerek delme ve kesme işlemi yapabilen cihazı üretti.

Ahşap, alüminyum, pleksi ve strafor gibi malzemelerin işlenmesini sağlayan bu cihaz, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden tam not aldı.

Öğrencilerimiz, proje sürecinde Üniversite – Sanayi İş Birliği kapsamından yararlanarak ilgili firma ve şirketlerden sponsorluk sağladı. Öğrencilerimiz, projelerinin sponsoru olan; Konum Mühendislik, Her Makine, Bilen Exhaust Systems, As Teknik Mühendislik, Düzce Teknopark, Schmid Pekintaş, Volta Motor, CMC Makine, Cengiz Holding ve Hakoğlu Metal şirketlerine teşekkür mahiyetinde plaketlerini takdim ettiler.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur yaptığı açıklamada “Öğrencilerimiz, mevcut piyasada kullanılan CNC Router makinesinin yazılımı başta olmak üzere tüm parçalarını kendileri üretmişlerdir. Bu son derece gurur verici proje için öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik ediyorum. Şüphesiz milli ve yerli yazılımların, cihazların geliştirilmesi ülkemizin gelişimine ciddi katkı sağlayacaktır. Öğrencilerimizin bu hedefler doğrultusunda proje yapmalarını bu bağlamda çok anlamlı buluyorum. ” şeklinde konuştu.

Tasarım ve imalatı tamamen öğrencilerimize ait olan CNC tezgâhı, öğrencilerin kullanımına açık olarak Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Laboratuvarı’na hibe edildi.