Üniversitemiz Öğretim Üyesinin Sergisi Mersinli Sanatseverlerle Buluştu

Mar 11

Üniversitemiz Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seniha Ünay Selçuk’un “Norm Dışı” başlıklı sergisi, Mersin’de sanatseverlerle buluştu.

İçel Sanat Kulübü’nde gerçekleştirilen program hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Seniha Ünay Selçuk, “Norm Dışı” adlı sergisini, sanal ortamda karşılaştığı bir haberden yola çıkarak oluşturduğunu söyledi.

Kuzey Afrika’da Rift Vadisi Ateşi sebebiyle enfeksiyon geçiren bir koyundan ölü olarak doğan kuzu haberinden etkilenerek eserlerini oluşturduğunu ifade eden Seniha Ünay Selçuk, “Ölü olarak doğan kuzu, yarı-insan, yarı-hayvan görünümüyle görenleri şoke etmiş, öte yandan kimileri de kuzuyu “iblis kuzu” olarak nitelendirmiştir. Farklı medya araçları üzerinden her gün maruz kaldığımız bu ve benzeri yüzlerce haberle yaratılan “sıra dışılık”, “norm dışılık” gibi ifadelerle tanımlanan durumlar ve bu durumlar karşısında insanın konumlanışı, serginin odak noktasını oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu.

Serginin iki biçim üzerinde yoğunlaştığını belirten Selçuk, “Birinci biçim, haberlere konu olan sıra dışı, güçsüz ve kırılgan görüntüsüyle ölü bir “kuzu”;  ikinci biçim ise bu alanda bilincin güç merkezli işleyen algısının dirençli, ideal figürünü temsilen “su ayıları”dır. Çalışmalar, norm dışılığın hangi duygu üzerinden sahiplenilebileceğinin sorgulamaları niteliğindedir. Kuzu; insana özgü gündelik mekanlar içerisinde hem resim, hem de sosyal medyanın bir fenomeni olan GIF uygulamalarıyla ele alınırken, su ayıları; izleyen bir göz olarak üç boyutlu ve mürekkepli uygulamalarla ifade edilmektedir.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.