Geleceğin Yönetici ve Bürokrat Adaylarına Ermeni Meselesi Anlatıldı

May 02

Üniversitemiz Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Akçakoca'da varlığını hissettirecek faaliyetlerine devam ediyor. Ülkemizin uluslararası alanda sürekli karşısına çıkarılan sözde soykırım iddialarının ele alındığı "Geçmişten Günümüze Ermeni Meselesi ve Asılsız İddialar" başlıklı konferans, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrenci Topluluğu (DÜAKSİT) organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Gelecekte ülke bürokrasisinin çeşitli kademelerinde görev alacak öğrencilerin, ülkemiz için oldukça hassas bir öneme sahip olan bu konu hakkında bilgi sahibi olmalarının sağlandığı konferansa; Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztaş, Belediye eski Başkanı Cüneyt Yemenici, ilçe protokolü, lise ve üniversite öğrencileri ile akademik ve idari personellerimiz katıldı.

Yoğun ilgi gösterilen ve sunuculuğunu Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencisi Buse Kaya tarafından yapılan programda; Topluluk Başkanı Doğukaan Çetinkaya ve Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hüsrev Çelik birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Yazar Feridun Eser ve Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Kılıçoğlu, konferanslarını gerçekleştirdi. Konuşmacılar, Osmanlı döneminde Ermenilerin konumundan başlayarak Osmanlının son döneminde sorunun nasıl ortaya çıktığı, nasıl geliştiği ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Ermenilerin iddialarının ne olduğu, Ermeni iddialarının hangi belgeler çerçevesinde asılsız olduğu ve günümüzde uluslararası politikada nasıl sonuçlar ortaya çıkardığını anlatan konuşmacılar, konunun bilinmesinin önemini vurguladılar.

Program sonunda konuşmacılara plaket,  organizasyon ekibine de Fakülte yönetimi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.