Üniversitemiz Düzce Fuarı’nda

May 03

Düzce Valiliği öncülüğünde ilk kez düzenlenen Düzce Fuarı, farklı sektörlerde faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşların katılımıyla başladı.

Düzce Fuarı’nın açılışı; Show Fuarcılık Kurucusu ve Genel Müdürü Özkan Çatmaz, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Düzce Valisi Dr. Zülküf Dağlı’nın protokol konuşmalarıyla başladı ve il protokolünün stantları ziyaret etmesiyle devam etti.

Düzce’nin turizm potansiyeline önemli katkılar sağlayacak olan Düzce Fuarı’na katılan Üniversitemiz, tanıtım standımızı ziyaret edenleri eğitim-öğretim faaliyetlerimiz, ihtisaslaşma çalışmalarımız ve bilimsel araştırmalarımız gibi birçok konuda bilgilendiriyor.

Düzce’deki kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen ve tarımdan, hayvancılığa, gıdadan sanayi ve turizme kadar birçok alanda Düzce’nin tanıtıldığı fuarda Üniversitemiz de yerini aldı. Üniversitemiz standında sağlık ve çevre alanlarındaki markalı ihtisaslaşma ürünlerimiz tanıtılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Üniversitemiz Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin (DAGEM) canlı arıları, bal çeşmesi ve arı ürünleri de ziyaretçilerle paylaşıldı. Üniversitemiz Orman Fakültesi’nin Doldurulmuş Hayvan Materyalleri de ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Kaynaşlı Meslek Yüksekokulumuzun ebru ve çini çalışmaları da beğeniyle takip edildi ve tanıtım standımıza gelen ziyaretçiler ebru ve çini sanatını dememe imkanı elde etti.

Üniversitemiz Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜBİYOM) Su Altı Canlıları Sergisi de ilgi gören bir diğer çalışmamız oldu. Düzce Teknopark’ın da tanıtıldığı standımızda, Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) bünyesindeki Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi’ndeki 3D ürünler de sergilendi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da Üniversitemiz standını ziyaret etti. Düzce Fuarı 05 Mayıs 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.