Üniversitemiz Düzce Fuarı’nda Ziyaretçilerle Buluştu

May 07

Düzce Valiliği öncülüğünde ilk kez düzenlenen Düzce Fuarında; tarım, hayvancılık, gıda, sanat ve turizm alanında yapılan çalışmalar ve yenilikler şehrimizden ve diğer şehirlerden gelen ziyaretçilere anlatıldı.

Kapalı Pazar yerinde düzenlenen ve birçok sektörün bir araya geldiği Düzce Fuarı’nda; Üniversitemiz stant açarak, bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, yaptığı çalışmaları, “DUlife” çatısı altında üretilen; kozmetik ürünlerimiz “Melenis”, bitki ürünlerimiz “Herbynia” ve arı ürünlerinin yer aldığı “ApideVera” markalı ürünlerimizi katılımcılarla paylaştı. Ayrıca sanayi üniversite buluşmaları kapsamında da gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

Üniversitemiz Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin (DAGEM) canlı arıları, bal çeşmesi ve arı ürünleri ziyaretçilerle paylaşıldı. Ayrıca Üniversitemiz Orman Fakültesi’nin Doldurulmuş Hayvan Materyallerin ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulumuzun ebru ve çini çalışmaları da beğeniyle takip edildi. Tanıtım standımıza gelen ziyaretçiler ebru ve çini sanatını deneme imkanı elde etti.

Üniversitemiz Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜBİYOM) Su Altı Canlıları Sergisi de ilgi gören bir diğer çalışmamız oldu. Düzce Teknopark’ın da tanıtıldığı standımızda, Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) bünyesindeki Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi’ndeki 3D ürünler de sergilendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da Üniversitemiz standını ziyaret etti.