Üniversitemiz İnovaLİG’de İlk 10’da

May 09

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen, ülkemizin ilk inovasyon geliştirme programı olan ve inovasyon şampiyonlarını belirleyen İnovaLİG 2018'de Üniversitemiz yürütmekte olduğu yenilikçi çalışmalarla, 1.216 firma arasından İnovasyon Kaynakları kategorisinde ilk 10’da yer alarak Üstün Başarı Sertifikası almaya hak kazandı.

Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında inovasyonun ve buna bağlı olarak üretilecek katma değeri yüksek ürünlerin öneminin vurgulandığı İnovaLİG’de, Üniversitemiz, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” kapsamında yürüttüğü çalışmalar, endüstri kuruluşları ile gerçekleştirdiği iş birliktelikleri, şehrimizdeki ve bölgemizdeki çiftçilere yönelik yaptığı çalışmalar, katma değeri yüksek ürünler üretmek amacı ile çiftçilere verilen eğitimler gibi yürüttüğü birçok yenilikçi çalışmalarla değerlendirme de yer aldı. Ayrıca Üniversitemiz, Araştırma Uygulama Hastanesi içerisinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni de hizmete sokarak sağlık alanında da önemli bir hizmet vermeye başladı.

Aldığı yerinde kararlarla ve yaptığı çalışmalarla Ülkemizin köklü üniversiteleri arasına girmeyi başaran Üniversitemiz, eğitim-öğretimin yanında bölgemiz ve ülkemizin kalkınması için de çalışmalarını ilk günün heyecanı ile sürdürmeye devam ediyor.