Prof. Dr. Şerif Demir Tasavvuf Fizyolojisini Anlattı

May 13

Üniversitemiz Anadolu Gençlik Topluluğu’nun düzenlediği “Tasavvuf Fizyolojisi, Seyr-i Sülük” başlıklı konferansta, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Şerif Demir, hadislerle insan fizyolojisini açıklayarak, yapılan her ibadetin insan vücuduna olumlu geri dönüşlerinin olduğunu vurguladı. Tasavvufta asıl önemli olan şeyin karanlık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Demir, bu karanlık içerisinde görmenin ve doğru olanı seçmenin önemine değindi.

Oruç tutmanın yararlarına da değinen Prof. Dr. Şerif Demir, orucun insan vücuduna yansıyan olumlu etkilerini anlatarak, İslam alemindeki “açlık gibi tokluk görmedim” sözüne vurgu yaparak konuşmasını sonlandırdı.