Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerine Temel Yaşam Desteği Eğitimi Verildi

May 17

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) İlk ve Acil Yardım Programı tarafından, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine “Temel Yaşam Desteği Eğitimi” verildi.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Levent Gürün’ün talebi doğrultusunda gerçekleştirilen eğitimde; SHMYO Öğretim Elemanı Öğr. Gör Ümit Kılıç, Temel yaşam desteği yapabilmek için gerekli olan temel bilgileri uygulamalı olarak anlattı.

Temel bilgilerin anlatılmasının ardından SHMYO Uygulama Laboratuvarına geçen öğrencilerimiz; Öğr Gör Hacer Alemdar, Öğr. Gör Ümit Kılıç, Öğr. Gör Burcu Yön eşliğinde 3 gruba ayrılarak, maketler üzerinde uygulamalı olarak temel yaşam desteği yapma deneyimi yaşadı.

Eğitimin sonunda Dr. Öğr. Üyesi Levent Görün ve öğrenciler, eğitimin çok verimli geçtiğini belirterek memnuniyetlerini ifade etti.