Üniversitemiz Beton Kano Takımı Yeniden Şampiyon

May 22

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan beton kano takımı, "ANKA" isimli kanoları ile İTÜ göletinde gerçekleşen Üniversitelerarası Beton Kano 2019 Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

Daha önceden 2 kez aynı yarışmaya katılan ve bir birincilik bir dördüncülük derecesine sahip olan İnşaat Mühendisliği Bölümü beton kano takımı, bu yıl da Türkiye birincisi olarak 3 yılda 2 birincilik alarak rekora koştu.

Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu’nun akademik danışmanlığında beton kanolarını yarışmaya hazırlayan öğrencilerimiz, betondan batmayan, normal betondan yarı yarıya hafif,  üstün mekanik özelliklere sahip 6 metre uzunluğunda ve 130 kilogram ağırlığında bir beton kano tasarladı.

Beton kano yarışmasına 17 üniversite takımı başvuruda bulundu. İTÜ göletinde yapılan teknik ve sportif yarışlarda finale kalan 8 takım arasından sıyrılan Üniversitemiz, en iyi dereceyi yaparak 93,44 puan ile en iyi Beton Kano takımı oldu ve ikinci Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

Kupa töreninde beton kano takımı öğrencilerimize, madalyaları ve şampiyonluk kupaları takdim edildi. Öğrencilerimiz, ayrıca 8000 TL’lik birincilik ödülünün de sahibi oldu. Beton kano takımı kaptanı Fatih Adak, tören sonrasında yaptığı açıklamada tüm takım arkadaşları ve kendilerine destek veren hocaları ile birlikte 3 aylık yoğun bir çalışmanın ardından Üniversitemize böyle bir şampiyonluğu kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.