Üniversitemizde Mezuniyet Gururu Yaşandı

Haz 27

Mezun ettiği öğrencilerle ülkemizin aydınlık yarınlarına katkıda bulunan Üniversitemiz; “2018-2019 Akademik Yılı Mezunları Lisans-Lisansüstü Birim Mezuniyet Törenleri” ile öğrencilerini mezun etmenin gururunu yaşadı.

Üniversitemiz Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenlerine; İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, akademik birim yöneticilerimiz, öğretim elemanlarımız ile öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Kortej yürüyüşüyle başlayan programda; ilk olarak Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü için mezuniyet programı düzenlendi.

Daha sonra İşletme Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi törenleriyle devam eden mezuniyet programında, Teknoloji Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri mezun olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadı.

Mezuniyet programının son bölümündeyse Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Orman Fakültesi için mezuniyet törenleri düzenlendi.

Tören programında; konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, mezunlarımızın akademik ve mesleki bilgilerle donatıldığını ifade ederek onların sürekli öğrenme içerisinde olması gerektiğine dikkat çekti. Akademik bilgi dışında; ahlak, adalet, sevgi, vidan ve merhamet gibi insani değerlerin de önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Öncü, mezunlarımıza hitaben, “Evrensel değerleri özümseyin fakat her zaman yerli ve milli olun. Üniversitenizle bağlantınızı koruyun.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç yaptığı konuşmasına mezunlarımıza başarı dileklerini ileterek başladı. Öğrencilerimizin uzun eğitim yolculuğunun sonuna geldiğini ve bunun da kıvanç verici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Genç, üniversitelerin meslek sahibi insanlar yetiştirdiğini sözlerine ekledi. Üniversitelerin birey yetiştirmek ve toplumu aydınlatmak gibi önemli görevleri olduğuna işaret eden Prof. Dr. İlhan Genç, mezunlarımızın meslek hayatlarında başarılı olacaklarını inandığını ifade etti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, öğrencilerimizin anaokulundan üniversite sınavını kazanıncaya kadar süreçte eğitim hayallerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Üniversite olarak öğrencilerimize yetkin eğitim vermeye çalıştıklarını ve çok yönlü beceri kazandırmayı amaçladıklarını dillendiren Prof. Dr. Şahin, “Yaşamla barışık olun. Tüm koşullara rağmen kendinizi sevin ve kendinize saygı duyun. Kendinizi sürekli yenileyin. Hayatınızı kendiniz tanımlayın.” sözleriyle öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Akademik birim yöneticilerimiz ise mezunlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için emek sarf ettiklerini belirterek tüm mezunlarımıza yeni hayatlarında başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından bölümlerini dereceyle bitiren ve mezun olan öğrencilerimize mezuniyet belgeleri takdim edildi. Törenlerin son bölümündeyse öğrencilerimiz keplerini coşkuyla gökyüzüne fırlatarak yeni bir geleceğe hep birlikte merhaba dedi. Öğrencilerimiz mezun olmanın ve yeni bir hayata atılmanın heyecan ve mutluluğunu, aileleriyle ve tüm sevdikleriyle paylaşarak mezuniyetlerinin haklı gururunu yaşadı.

Düzce Üniversitesi olarak mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, meslek yaşamlarında başarılarının devamını diliyoruz.