Öğrencimiz Dünya Şampiyonluğunu Korudu

Tem 29

Üniversitemizin Milli Sporcusu ve Dünya Şampiyonu Bediha Tacyıldız, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen ve 102 Ülkeden 850 sporcunun katılım sağladığı Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonası’nda rakiplerine şans tanımayarak, dünya şampiyonu unvanını korumayı başardı.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan başarılı sporcumuz, başarılı kariyerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Birçok alanda şampiyonluğu bulunan başarılı öğrencimiz Bediha Tacyıldız, 67 Kg’da çıktığı ringde birbirinden zorlu rakiplerini geride bırakarak, finalde İsveçli rakibi ile karşılaştı. Dünya şampiyonluğu için mücadele eden şampiyon sporcumuz, İsveçli rakibini yenerek tekrardan dünya şampiyonu olmayı başardı.

Ülkemize, Üniversitemize ve şehrimize birçok kez şampiyonluk sevinci ve gururu yaşatan Dünya Şampiyonu Milli Sporcumuz Bediha Tacyıldız’ı başarılarından dolayı tebrik eder, kendisinin dünya çapında bir sporcu olmasına katkı sunan başta ailesi olmak üzere, hocalarına ve antrenörlerine teşekkür ederiz.