Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Korosu’na SANSEV’den Ödül

Eki 08

Üniversitemiz, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 7. SANSEV İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali’nde ödül alma başarısını gösterdi.

“Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin” (SANSEV) düzenlediği etkinliğe katılan Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Korosu sergilediği performansla “Koro Şef Uyumu” ödülünün sahibi oldu.

Jürisinde Prof. Ayla Uludere, Prof. Dr. Hasan Uçarsu, Koro Şefi Bülent Halvaşi, Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Orkestra Şefi Murat Kodallı’nın yanı sıra besteci Turgay Erdener ve Can Aksel Akın gibi müzik ve koro camiasının önde gelen isimlerinin bulunduğu festivale Üniversitemiz korosu; Kerimoğlu Zeybeği ve Bülbülüm Altın Kafeste türkülerinin yanı sıra Vois Sur Ton Chemin ve Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Çokamay’ın bestesi Mustafa Kemal’iz Biz adlı eserleriyle katıldı.

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Çokamay’ın şefliğinde ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Kaptan’ın piyano eşliğinde eserlerini icra eden Üniversitemiz Çoksesli Müzik Korosu, Festival jürisinin değerlendirmeleri sonunda ödüle layık görüldü.