Üniversitemizdeki Açık Ders’te Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Önemli Tespitlerde Bulunuldu

Eki 16

Üniversitemizin kişisel gelişim için eşsiz fırsat sunan yenilikçi uygulaması Açık Ders’te, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Yaşama Sanatı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

10. Açık Ders uygulamasında; sürdürülebilir bir dünya için neler yapılması gerektiğiyle ilgili önemli paylaşımlarda bulunan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin, sanayileşme ile birlikte dünyanın hızla kirlenmeye başladığını belirterek bilgi toplumu ile de insanların doğadan koptuğuna dikkat çekti.

“Her şeyi tüketiyoruz, her şeyi kirletiyoruz. Aynı zamanda yozlaşıyoruz.” diyen Prof. Dr. İdris Şahin, dünyada yaşanan tüketim çılgınlığının birçok olumsuz sonuca yol açtığını dile getirdi. Daha yaşanılabilir bir dünya için yapılması gerekenlerle ilgili samimi düşüncelerini aktaran Prof. Dr. Şahin, sadeliğin ve nesnelliğin ön planda olduğu minimalizmin, gelecek dünyanın önemli bir trendi olacağını söyledi.

Fazlalıklardan kurtulmanın, maddeden uzaklaşmanın önemine değinen Rektör Yardımcımız, asıl amacın insanın özgürleşmesi ve doğayla uyumunun artırılması olduğunu ifade etti. Tasarruflu yaşamanın, erdemli ve doğayla barışık insan olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. İdris Şahin, öğrencilerimizi gelecekte nasıl bir dünya beklediğiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Programın sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin’e teşekkür belgesi takdim etti.