URAP Sıralamasında Üniversitemiz Tüm Kategorilerde Yükselişte

Eki 21

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı tarafından yayınlanan ülkemiz üniversiteleri sıralamasında Üniversitemiz, tüm kategorilerde yükseliş göstererek önemli bir başarının sahibi oldu.

Makale, atıf, toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı göstergelerine göre hazırlanan sıralamalarda Üniversitemiz, 2006 yılında kurulan devlet üniversiteleri arasında yine birinci sırada yer alma başarısı gösterdi.

Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması’nda geçen yıla göre 3 basamak birden yükselerek 40. sırada yer alan Üniversitemiz, ilk 50 üniversite arasına yine adını yazdırdı. Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Sıralaması’nda da yine 3 basamak yükselerek 38. sırada yer alan Üniversitemiz, Tüm Üniversiteler Genel Sıralaması’nda ise geçen yıla göre 1 basamak yükselerek 166 üniversite arasından 51. sıra ile akademik başarılarına bir yenisini ekledi.