Temiz Üniversite Temiz Düzce Etkinliği’nin 17.sini Tıp Fakültesi ve Hastanemiz Gerçekleştirdi

Eki 28

Rektörlüğümüzce hayata geçirilen “Temiz Üniversite-Temiz Düzce” etkinliğinin 17.sinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi öğrencileri ve çalışanları hastane etrafını ve otoparkı temizlediler.

“Sağlıklı toplum, temiz çevreyle başlar.” ilkesinden hareketle her ayın son Cuma günü düzenlenen “Temiz Üniversite-Temiz Düzce” etkinliğe; Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Bora Büken, Tıp Fakültesi ve Hastanemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Yüksekokullarımız ve Meslek Yüksekokullarımızla eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikte, Üniversitemiz Hastanesi’nin çevresi, yollar ve yeşil alanlarda temizlik faaliyeti gerçekleştirildi. Üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları güzel bir toplumsal farkındalık örneği sergileyerek dikkatli ve itinalı bir şekilde Konuralp Yerleşkemizdeki Hastanemiz çevresini daha temiz bir görünüme kavuşturdu.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, “2.sini düzenlediğimiz etkinliğimizde ana kirletici olarak karşımıza sigara izmaritlerinin çıktığını gördük. Buradan yola çıkarak sigaranın sadece sağlığımıza değil, çevremize de çok fazla zarar verdiğini gördük. Her açıdan karşımıza bir sorun olarak çıkan sigarayı kullananlara bırakmalarını tavsiye ediyorum. Sigarayı bırakmak isteyenler için hastanemizde Sigarayı Bırakma Polikliniği var. Sigarayı bırakmak isteyenler gerekli desteği buradan alabilirler.” şeklinde konuştu.

Temiz Üniversite-Temiz Düzce etkinlikleri ile Üniversitemiz, “Daha Temiz Bir Dünya Mümkün” mesajı vererek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması noktasında farkındalık oluşturmaya devam ediyor.