Barış Pınarı Harekatı ve Terörle Mücadele Anlatıldı

Kas 07

Üniversitemiz Sigorta ve Sosyal Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Barış Pınarı Harekatı ve Terörle Mücadele’ konulu konferansı Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sigorta ve Sosyal Güvenlik Topluluğu Başkanı Emre Öcüt, Türk askerlerinin Suriye’de olma nedenini ve terör örgütü PYD’nin saldırılarının önlenmesi hakkında duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra sunumunu yapmak için kürsüye davet edilen Üniversitemiz Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Serkan Kekevi, terörün ve terör saldırılarının ülkemize verdiği maddi, manevi zararların boyutuna değinerek, tarihte olduğu gibi bugünde ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde terör belasından kurtulacağını vurguladı.  PKK terör örgütünün devlet kurma amacıyla 1978 yılında yapılaşmaya başladığını söyleyen Kekevi, Türk Silahlı Kuvetleri’nin göstermiş olduğu başarılı operasyonlar sonucunda ülkemizde tutunamadıklarını ve komşu ülkelerin topraklarında faaliyetlerini yürütmeye başladığını ifade etti. Örgütün devlet kurma isteğinde olduğunu katılımcılarla paylaşan Serkan Kekevi, bu tehditti ortadan kaldırmak için Türk askerinin Suriye’de olduğunu dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Serkan Kekevi’nin konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Üniversitemiz Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Kılıçoğlu ise; PKK terör örgütünün yayılma sürecinden bahsederek Türkiye’ye yöneltilen eleştirilerin haksız olduğunu, Türkiye’nin amacının ülkemizde ve çevresinde barışın ve huzurun getirilmesi olduğunu söyledi. Terörün aşılması için PKK terör örgütü’nün çatışma iradesinin kırılması gerektiğini vurgulayan Kılıçoğlu, “Barış Pınarı Harekatı” ile halkın terör örgütünün baskısından kurtulması gerektiğini vurgulayarak sunumunu sonlandırdı.

Program sonunda Sigorta ve Sosyal Güvenlik Topluluğu Danışman Hocası Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Nuri Yılmaz tarafından yaptıkları başarılı çalışmalar ve sunum için konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.