Bangladeş Tarım Başkanından DAGEM’e Ziyaret

Ara 06

Üniversitemizi ziyaret eden Bangladeş Tarım Başkanı Wais Kabir, Bangladeş Sher-e Bangla Tarım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohammed Sakhavat Hossain, Apimaye Arıcılık Ekipmanları Ltd. Şti. Genel Müdürü Emre Yıldırım üniversitemizde yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldılar.

Üniversitemiz Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu tarafından karşılanan misafirler, Yığılca Hoşafoğlu mevkiinde bulunan DAGEM’de yapılan faaliyetleri yerinde inceleyerek,  yürütülen projeler ve diğer çalışmalar hakkında yetkililer tarafından bilgilendirildi.

Arıcılık üzerine işbirliği yapmak ve karşılıklı öğrenci değişiminde bulunmak üzere üniversitemizi ziyaret eden Tarım Başkanı Wais Kabir, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin faaliyetlerini takip ettiklerini belirterek, iki kurum arasında gerçekleştirilecek işbirliği antlaşmaları çerçevesinde benzer uygulamaları yapmak istediklerini dile getirdi.

Bangladeş Sher-e Bangla Tarım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohammed Sakhavat Hossain ise yaptığı açıklamada, DAGEM’in yaptığı çalışmalarını çok beğendiğini dile getirerek, ailesi ile birlikte yabancı öğretim üyesi sıfatıyla Üniversitemizde arıcılık alanında kendisini akademik olarak geliştirmek istediğini bildirdi. Ayrıca bununla ilgili resmi prosüdür tamamlanıncaya kadar yüksek lisans ve doktora öğrencilerini DAGEM’e eğitim ve öğretim görmek amacıyla göndermek istediğini de dile getirdi.

Son olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı makamında ziyaret eden misafirler Üniversitemizin ihtisaslaşma projesi kapsamında yaptığı faaliyetleri hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından bilgilendirildiler.