Üniversitemiz Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde (EURIE) Büyük İlgi Gördü

Şub 21

Dünyanın en büyük yükseköğretim zirvelerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE), İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE), “Uluslararası Eğitim için Birleşiyoruz” sloganı ile üç gün süresince önemli etkinliklere ve eğitim iş birliklerine sahne oldu. Üniversitemiz yükseköğretim alanındaki bu önemli organizasyona katılarak eğitim-öğretim, ihtisaslaşma ve bilimsel araştırma başta olmak üzere birçok alanda yürüttüğü faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirerek uluslararası üniversitelerle iş birliği imkanlarını geliştirdi.

60 ülkeden 200 üniversite ile 2 bin 500’ün üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzman katıldığı organizasyona; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrasya Üniversiteler Birliği Başkanı Dr. Mustafa Aydın, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve birçok konuk katıldı.

EURAS’ın desteği ile Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), THY, Türkiye Ulusal Ajans, TÜBİTAK, British Council, UNIMED, Campus France, Nuffic’in katkı ve katılımlarıyla gerçekleşen zirvenin ana konuşmacısı ise Avrupa Birliği (AB) eski Göç ve Mülteci Çalışmaları Dönem Komiseri Dimitris Avramopoulos oldu.

Standımızı ziyaret eden katılımcıları bilgilendiren ve Üniversitemizin tanıtımını gerçekleştiren yetkililerimiz; Enstitülerimiz, Fakültelerimiz, Yüksekokullarımız ve Meslek Yüksekokullarımız ile lisans ve ön lisans programlarımız hakkında bilgiler paylaştı. Akademisyenlerimizin ihtisaslaşma programı kapsamında çiftçilerle el ele vererek geliştirdiği örnek kalkınma modelinin bir sonucu olarak Üniversitemizin ürettiği 30’dan fazla ürün de ziyaretçilerle paylaşıldı.

Üniversitemizin “DUlife” çatı markası altında kozmetik ürünlerin Melenis, bitkisel ürünlerin Herbynia ve arı ürünlerinin markası “ApideVera” olmak üzere tescillediği ve lisansladığı 4 markasına ait bu ürünler ziyaretçiler tarafından ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin üçüncü ve son gün programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, farklı ülke üniversitelerin stantlarını ziyaret ederek Bangladeş’ten Daffodil International University ve Hindistan’dan Sathyabama Institute of Science and Technology ile MoU Protokolü Memorandum of Understanding anlaşması imzaladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, program kapsamında düzenlenen “Yükseköğretimde Kadın Liderliği” paneline de konuşmacı olarak katıldı. YÖK Yürütüme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan’ın moderatörlüğündeki panelde konuşan Rektörümüz, kadın liderliği, liderlik ve yöneticilik arasındaki farklar, yükseköğretimde kadın yöneticilerle ilgili istatiksel veriler ve kadın liderliği araştırmaları gibi birçok konuda bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’da panelde konuşmacı olarak yer aldı.