Üniversitemizde Girişimcilik ve İnovasyon Günü Düzenlendi

Mar 10

Üniversitemiz IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Girişimcilik ve İnovasyon Günü” alanında uzman konukların katılımıyla Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın ilk davetli konuşmacısı olan Okan Üniversitesi’nden Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanı Hande Özer Özarkun; sanayi ile üniversitelerin işbirliği yapmalarının önemine değinerek girişimcilik, icattan inovasyona geçiş süreçleri, Ar-Ge harcamaları, melek yatırımcılar gibi birçok konu hakkında faydalı bilgiler paylaştı.

Girişimciliğin merkezleri Teknoparklar, TÜBİTAK araştırma fonları gibi bilgiler de aktaran Hande Özer Özarkun, girişimci kişileri; iş fikrine sahip çıkan, gündemi takip ederek trendleri yakalayan ve risk alan kişiler olarak tanımladı. Ailenin ve çevrenin girişimci kişiyi yıldırabileceğini ve vazgeçirebileceğini belirten davetli konuşmacı, vazgeçmeyen ve ısrar eden kişilerin başaracağını sözlerine ekleyerek öğrencilerin Bireysel Genç Girişimci (BİGG) hızlandırma eğitimlerine katılmalarını tavsiye etti.

Programın bir diğer konuşmacı Ford Otosan şirketi temsilcisi İpek Duman, Ford Otosan’ın tarihsel gelişimi hakkında bilgiler vererek sözlerine başladı. Otomotiv sektörünün gelecekteki yeri hakkında değerlendirmelerde bulunan konuşmacı; otonom ve elektrikli araçlar, yeni iş modelleri, otomotiv firmalarının start up yatırımları ile ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Ford olarak otonom, akıllı fabrikalar gibi konularda fikirler ürettiklerini ve geliştirdiklerini söyleyen İpek Duman, 2030 yılında dünyada sektördeki araçların yüzde 34’ünün otonom araçlar olacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.