Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimizden Düzce Teknopark’a Ziyaret

Mar 10

İş dünyası ve işadamlarını topluma daha iyi tanıtıp, onların deneyimlerinden faydalanarak gençleri yeni girişimcilik faaliyetlerine yönlendirebilmek adına Mart ayının ilk haftası Girişimcilik Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakımı Programı 2. sınıf öğrencileri, Girişimcilik Dersi kapsamında Düzce Teknopark’ı ziyaret etti.

Yapılan ziyarette Düzce Teknopark Tanıtım ve Farkındalık Birim Sorumlusu Selçuk Cantürk ile Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Müge Önal tarafından öğrencilere, Düzce Teknopark’ın girişimcilere sağladığı imkanlar, Kuluçka Merkezi, işletmelerle kurulan ilişkiler, girişimci adaylara sağlanan teknik ve akademik desteklerin neler olacağı aktarıldı. Daha sonra Düzce Teknopark bünyesinde yer alan üç firmayı ziyaret eden öğrencilerimize firma yetkilileri; üzerinde çalıştıkları yeni ürünlerin AR-GE aşamaları, karşılaşılan güçlükler, KOSGEB ve TÜBİTAK tarafından sağlanan imkanlar, pazarlama aşamasında nelerin yapılması gerektiği konuları hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Düzce Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Kuluçka Merkezi’ne ilerleyen günlerde öğrencilerimizin hazırlayacağı projelerle katılmak istediklerini belirten Ders Sorumlusu Dinçer Korkmaz; Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerinin de yeni ve güzel fikirlerle girişimci olabilmek adına Düzce Teknopark’ın imkanlarından muhakkak faydalanacaklarını söyleyerek, ziyaret boyunca kendilerine eşlik eden Selçuk Cantürk ile Müge Önal’ a teşekkür etti.