Üniversitemiz Sanatla Dolu Bir Bahar Akşamına Ev Sahipliği Yaptı

Mar 10

Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, düzenlediği “Yeniden Doğa/Re Nature” başlıklı sergi ve söyleşiler ile sanatla dolu bir bahar akşamına ev sahipliği yaptı.

STMF Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Çilimli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Ejder Erturan, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Açelya B. Gönüllü, akademik birim yöneticilerimiz, davetli konuklar, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Program öncesinde konuşan Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, öğrencilerimize hitaben, “Siz bizim yaşama sebebimizsiniz. Değerli gençlerle güzel işlere imza atan öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni bir Fakülteyiz. Sizleri elimden geldiği kadar izliyorum.” şeklinde konuştu.

Ahmet Yiğider’e davetlerini kırmadığı için teşekkür eden Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Öğr. Gör. Nilgün Yüksel ile de 20 yıla dayanan dostluk ve iş birliğinin bulunduğunu söyleyerek “Yeniden Doğa/Re Nature” başlıklı kişisel sergisine desteklerinden dolayı Resim Bölümü öğretim elemanlarımıza teşekkür etti.

Programda; Disiplinlerarası Sanatçı Ahmet Yiğider “Koku ve Evren; Duyusal Bir Sanat Yolculuğu” , Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. Nilgün Yüksel ise “Yeniden Doğa / ReNature” başlıklı söyleşi ile bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Programın son bölümünde; Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran’ın “Yeniden Doğa/Re Nature” başlıklı kişisel sergisinin açılışı yapıldı. Yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu sergide; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Çilimli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Ejder Erturan, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Açelya B. Gönüllü başta olmak üzere katılımcılar birbirinden değerli eserleri ilgi ve beğeniyle inceledi.

“Yeniden Doğa/Re Nature” başlıklı sergi, 20 Mart 2020 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.