“Hemşire Şefkatle Bakım Yapan Kişidir”

May 18

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hemşirelik Haftası kapsamında “Beden Dilinin İletişimdeki Önemi” konulu konferans Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Onur Özlü, Tıp Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Özmerdivenli, Sağlık Yüksekokulumuz Müdürü Doç. Dr. Şerif Demir, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Ünsal, Başhemşiremiz Nursel Ulusoy Koç, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, sağlık hizmetlerinin bireysel değil, ekip çalışmasına dayalı bir organizasyon olduğunu, bütün sağlık çalışanlarının bu bilinçle hareket etmesinin sağlık hizmetlerindeki verimi arttıracağını ifade etti.

Prof. Dr. Öner Abidin Balbay’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Onur Özlü, “Hemşire şefkatle bakım yapan kişidir.” şeklinde hemşireliğin tanımını yaparak, hemşireliğin bilim ve sanatla iç içe olduğunu ifade etti. Geleneksel hemşirelik anlayışından modern hemşirelik anlayışına geçildiğini belirten Prof. Dr. Özlü, insan ve hasta haklarının ön planda olduğu bir sağlık anlayışının önemine vurgu yaptı.

Program, Üniversitemiz Başhemşiresi Nursel Ulusoy Koç’un konuşmalarıyla devam etti. Zor şartlar altında çalıştıklarını belirten Nursel Ulusoy Koç, sağlıklı bireyler yetiştirmenin önemine değindi.

Misafir konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Gül Ünsal, “Beden Dilinin İletişimdeki Önemi” konulu sunumuyla dinleyicileri bilgilendirdi.

Program, meslekte 20 yılını dolduran hemşirelerimize teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve verilen kokteylin ardından sona erdi.